Discover the Difference      Contact
Before and After Project Spotlights
Williamson Before and After

Project Location: Williamson

Our clients wanted to transform the first floor of their home allowing for a more welcoming space to guests and one in which reflected the lifestyle of their family. While the overall floor plan was open, the kitchen was hidden, and did not allow for casual conversation when entertaining. It was clear that the kitchen was the hub of the family’s activities. The kitchen needed to be more open to the living and informal dining area and would be achieved by eliminating walls and a change in the kitchen footprint.

The biggest challenge was to incorporate all the necessities required in a modern kitchen while allowing for an open floor plan. A custom island was created to offer multi-purpose advantages. A pro-style cook top with downdraft was incorporated with a unique small wall area behind it to offer a more concealed look. A microwave drawer also worked out perfectly in the island. A table-style area was created at the far end of the island offering a casual eating space, additional preparation area, as well as an area to perform projects.

The flooring offers multiple surfaces including warm and inviting hardwoods in the living and eating dining areas, multi-size durable porcelain in the kitchen and a unique free-flowing pebble mosaic design between the surfaces mimicking a stream. A beautiful entertainment center was created to match the cabinetry and includes a fireplace, flat screen TV, and lighted open space to showcase decorative items. The powder room was also updated and features a vessel sink with mosaic wall tile.

The end result is truly stunning! The entire space was ultimately tailored to the lifestyle of the clients and without question, will allow them to relax and enjoy time with family and friends for many years to come.
Before and After Images
**Cookies must be enabled to enlarge the thumbnails below**
Privacy Policy   |   Sitemap